Jump to content

Fogadj örökbe, és ments meg egy életet!

2016. 09. 20. 09:24

Az Illatos úti Ebtelep, az Airbnb és az Erste Bank egyedi módját választotta az örökbefogadás népszerűségének: minden újdonsült gazdi Airbnb lakásban ismerkedhet össze leendő kedvencével, három napon át.

Legutóbb az egyik legnagyobb bútorgyártó cég állt ki hasonló módon az árva kutyusok mellett, felhívva az örökbefogadás és a felelős állattartásra a figyelmet. Most az Erste Bank és az Airbnb indított közösen egy hasonlóan nagyszabású online kampányt, aminek során az Airbnbn három lakást ajánlott fel a leendő gazdiknak és kedvenceiknek három napra.

A kampány lényege az, hogy ha valaki örökbe fogadja a kutyák bármelyikét, három napra kiveheti a három Airbnb-n szereplő meseszép lakás bármelyikét 2700 Ft/éj áron. Az örökbefogadás után ott egyből össze is barátkozhatnak az újdonsült gazdi-kutyus párok nyugodt körülmények között, mintha csak nyaralnának vagy hosszúhétvégézni volnának. A projekt első lépéseként megkerestük három Airbnb-n szereplő budapesti lakás tulajdonosát, és módosítottuk a profiljukat az árva kutyák fotóival és leírásával, mintha a kutyusok elfoglalták volna a hirdetéseket, hogy így találjanak otthont maguknak.

A lépésre azért volt szükség, mert a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálata folyamatos helyhiánnyal küzd, 94 férőhelyen sokszor 120-130 kutya és macska él, ezért minden újszerű ötlet segíthet nekik végre igazi otthont találni.

Az Illatos úti ebtelep hónapok óta maximális kapacitással működik, sőt olykor előfordult, hogy kétszer annyi állat van bent, mint amennyi férőhely. Az ebtelep posztjánál fogva egyetlen kóbor állatot sem hagyhat az utcán, így akkor is kötelesek minden négylábút befogadni, hogyha teltház van. Ellentétben az állatmenhelyekkel, ők nem mondhatnak nemet, ami nagyon megnehezíti az állatok kényelmes, ideális élettér biztosítását. A kezdeményezés üdvözítő, mert felhívja a figyelmet az örökbefogadás fontosságára, és arra hogy nem csak a fajtatiszta kutyák az értékesek.

Az összefogástól a kezdeményezők azt várják, hogy kedvet adjon az örökbefogadáshoz, és minél több kutyának sikerüljön új otthont találni, de a kampánynak az is célja, hogy újszerűsége révén az itthoni, a nemzetközi sajtóban, és az online közösségi térben is minél többen beszéljenek a témáról.

Itt tudjátok megnézni a kutyusokat és az Airbnb lakásokat:

bit.ly/otthont_keresek

(Forrás: szerkesztőség; kép: flickr.com)