Jump to content

3. Magyar Filmhét

2016. 11. 04. 09:21

A Magyar Filmakadémia Egyesület, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával 2017. február 27. és március 5. között rendezi meg a 3. Magyar Filmhetet és azt követően a 2. Magyar Filmdíj ünnepélyes díjátadóját. A filmalkotásokat a filmelőállítók vagy a filmalkotók 2016. december 20-áig regisztrálhatják, nevezhetik. Jövőre első alkalommal Budapest mellett 10 vidéki nagyvárosban is vetítik majd a nevezett filmeket, sőt országos közönségdíjat is odaítélnek.

A 3. Magyar Filmhétre a 2016. január 1. – 2016.december 31. között mozi és televízió forgalmazásban bemutatott filmeket lehet nevezni. A benevezett filmekből a Magyar Filmakadémia Egyesület tagjai titkos szavazással jelölik ki az 5-5 legjobb alkotást, amelyek 6 kategóriában (nagyjátékfilm, kisjátékfim, TV–játékfilm, animációs film, ismeretterjesztő film, dokumentumfilm) vetítenek majd a 3.Magyar Filmhéten.

Jövőre első alkalommal Budapest mellett az alábbi 10 vidéki nagyvárosban is vetítik a nevezett filmeket és országos közönségdíjat is odaítélnek majd, amely az egyes városokban leadott szavazatok összesítéséből áll össze.

Budapest – Cinema City MOM Park
Debrecen – Apolló mozi
Kaposvár – Szivárvány Kultúrapalota
Miskolc – Művészetek Háza
Nyíregyháza – Krúdy Gyula Art mozi
Pécs – Apolló mozi
Székesfehérvár – Barátság mozi
Szeged – Belvárosi mozi
Szolnok – Tisza mozi
Szombathely – Agora-Savaria Filmszínház
Szentendre – P’art mozi

A filmalkotásokat a filmelőállítók vagy a filmalkotók 2016. december 20-áig regisztrálhatják, nevezhetik. A Magyar Filmakadémia Egyesület a nominált filmek szavazásának eredményét 2017.február 1 – jén hirdeti ki.

Nevezni a reelport.com oldalon lehetséges. Annak feltételeiről bővebb információ a Magyar Filmakadémia oldalán található.

(Forrás: magyarfilmakademia.hu)