Jump to content

Sétáló fényfestés lesz a budapesti Duna-parton

2016. 11. 30. 08:34

Húszméteres, mozgó oroszlánt láthatsz majd a Szabadság híd és a Margit híd közti épületek falán.

Különleges programmal színesíti Budapest arculatát a Főváros és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. Az első, nemzetközileg is egyedülálló “sétáló fényfestés” során a Margit híd és a Szabadság híd közötti szakaszon, a rakparton sétálva nyomon követheted Budapest hatalmas címerállatának szimbolikus fejlődéstörténetét.

Az eseményre 2016. december 5-én, 19:00 és 19:30 között kerül sor:
19.00 Szabadság híd - budai és pesti rakpart
19.15 Lánchíd - budai és pesti rakpart 

A december 5-i "sétáló" fényfestés során az alkotók egy dunai sétahajóról vezénylik az egyedülálló vizuális élményt. Az első szakaszon az oroszlán belső evolúcióját, kiteljesedését követheti nyomon, a másodikon pedig művészettörténeti utalásokkal találkozhat a közönség. A sétáló fényfestés kapcsolódik a 2016. októberében indított Neked mit jelent Budapest? szógyűjtő kampányhoz is.

"Az oroszlán felfedezhető ősi rítusokban, várost védő erőállatokként, különböző kultúrákhoz kötődő jelképekben, egyetemes szimbólumokként. A vetítés során ezekre reflektálunk. Az animációkészítést mindezek mellett a lakosság által beküldött szavak is inspirálták" - mondta Megyeri András, a LaLuz Visuals csoport alapítótagja.

A Szabadság hídtól egészen a Margit hídig vetítjük meg a pesti házakat, ami mindkét rakpartról látható lesz. Budáról a távolság miatt tovább lehet követni az oroszlán útját, Pesten viszont testközelből látszik majd a közel 20 méteres sétáló oroszlán.

Az eseményt a Fővárosi Önkormányzat támogatja. Alkotók: a LaLuz Visuals csapata. Mivel a sétáló fényfestés megvalósítása erősen függ az időjárástól, érdemes figyelni az esemény Facebook-oldalát!

(Forrás: turizmusonline.hu)