Jump to content

Színes programmal készül Szabadka az idei Winteretno fesztiválra

2017. 02. 15. 15:13

Ingyenes gyermekprogramokkal és színházi előadásokkal várja a közönséget a Winteretno fesztivál Szabadkán február 22. és 25. között - közölte a szervező Népkör Magyar Művelődési Központ és a Magyar Teátrumi Társaság kedden.

A program jövő szerdán a Vándor Bábszínház előadásával, A kiskakas gyémánt félkrajcárja című produkcióval indul, de az érdeklődők az első napon a Hair című musicalt is láthatják a Fabula Rasa Színjátszó Grund és a Róna táncegyüttes előadásában.

A délelőtti gyermekelőadások között látható lesz a Mese a Napkirályról és a Holdkirálynőről, valamint egy zenés interaktív előadás, és farsangi mulatságon is részt vehetnek a gyerekek.

A fesztiválon megtekinthető lesz a Veszprémi Petőfi Színház Love letters-Szerelmes levelek című előadása Kéri Kitty és Oberfrank Pál szereplésével, a Nemzeti Színházból Olt Tamás Szájon lőtt tigris című egyszemélyes produkciója érkezik, és a közönség megtekintheti a Turay Ida Színház Hamu és Gyémánt című előadását is, amelynek keretében Cserháti Zsuzsa dalai csendülnek fel.

A rendezvény négy napja alatt a színházi előadások mellett játszóházat, koncerteket és szakmai beszélgetéseket is szerveznek.

A legkisebbeket minden délelőtt a Teátrumi Mocorgó játszóház várja, ahol a gyerekek animátorok segítségével próbálhatják ki a színes, egész teret uraló játékokat. A játszóház kézműves foglalkozásokkal és logikai asztallal várja a nagyobbakat.

A Winteretno fesztivált ötödik alkalommal rendezik meg Szabadkán.

(Forrás: legjobbitthon.hu)