Jump to content

Debrecenben lesz az úszók országos bajnoksága

2017. 02. 27. 12:43

Debrecen ad otthon az úszók idei országos bajnokságának, amely a hazai rendezésű világbajnokság előtt az utolsó kvalifikációs verseny lesz.

Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke csütörtöki debreceni sajtótájékoztatóján elmondta, az április 19. és 22. között sorra kerülő ob zárónapját követő elnökségi ülésen Sós Csaba szövetségi kapitány kihirdeti a magyar keretet, amelyet onnantól kezdve véglegesnek is tekintenek majd.

Hozzátette, biztos benne, hogy Debrecen 2014 után ismét magas színvonalon rendezi meg az ob-t. A szövetség elnöke Debrecenben meglátogatta az egyetem sportdiagnosztikai, életmód, és terápiás központját, amely véleménye szerint az úszósport számára is kiváló lehetőségeket jelenthet mind a versenyzők felkészítésében, mind pedig az edzőképzésben.

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere többek között arról beszélt, hogy a város elkötelezett a sport, ezen belül az úszás támogatása mellett. Az idei költségvetésből 717 millió forintot fordítanak sportra, de ezen túl még a szabadidősport fejlesztését is támogatja a város. Kiemelte, hogy az egyre növekvő lakossági igény miatt az önkormányzat egy új uszoda építését is tervezi. Hozzáfűzte, a beruházás kedvező esetben akár már a következő évben megvalósulhat.

Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója, az úszószövetség elnökségi tagja emlékeztetett, a sportcentrum az elmúlt években már több mint harminc nemzetközi versenyt szervezett meg, így mind a nézők, mind a versenyzők magas színvonalú rendezésre számíthatnak idén is.

(Forrás: legjobbitthon.hu)