Jump to content

Budapest legújabb izgalmas kalandjátéka

2017. 04. 26. 09:24

A Mistory egyszerre ismerteti meg veled Budapest látványosságait és szórakoztat XXI. századi módon.

Csak egy okostelefon kell, és máris nyomozhatsz a rejtélyes Deák téri gyilkosság kusza szálai után vagy megakadályozhatod a szabadkőművesek titkos ülését az ELTE-n.

Persze egyik sem a valóságban zajlik majd, dimenziót kell ugrani hozzá. A Mistory című játék tehetséges magyar műegyetemisták “gyermeke”.

Egyes okostelefonos játékoknak hatalmas rajongótábora van Magyarországon, viszont sokuknak ugyanakkora az ellentábora is. Ezek ellen a játékok ellen a leggyakoribb érv (lásd Pokémon GO), hogy az ég világon semmi hasznuk nincs.

Na, nem így a magyar fejlesztésű kalandjátéknak, a Mistorynak.

A Mistory egy izgalmas sztorizós játék, méghozzá az okostelefonodra. Nem kell hozzá internetkapcsolat (illetve csak egyszer, mikor letöltöd a kívánt történetet), csak az telefonod GPS-vétele. A használata egyszerű: letöltöd az ingyenes applikációt, kiválasztod a számodra legszimpatikusabb sztorit, azt is letöltöd, majd elindulsz.

A dimenzióváltás után egy történetben találod magad: például a 40 percig tartó, Deák térről induló játékban egy gyilkosságot kell megoldanod. “Nagy a felfordulás a Deák Ferenc téren. A pesti lakosok békés délutánját egy hátborzongató sikoly zavarta meg - találtak egy holttestet! Segíts megfejteni a rejtélyt és találd meg a gyilkost!” - áll a leírásban.

A telefonod GPS-e folyamatosan ellenőrzi, hogy hol jársz. Ha az adott pontra érsz, megkapod a feladatot (rejtvényt, kirakóst), aminek megfejtéséért jár a következő koordináta. És így tovább. De nem csak a Deák téri gyilkosságot oldhatod meg, több sztori közül is választhatsz: megakadályozhatod a szabadkőművesek titkos ülését az ELTE-n, utazhatsz az időben és forradalmárként átélheted 1848. március 15. eseményeit, vagy épp megismerheted az ’56-os történéseket az egykori diákok szemszögéből.

A játékot bármikor szabadon letöltheted, játszhatsz a rejtvényekkel, ha kedved van hozzá. A fejlesztők viszont idén áprilisban elindították az első folytatásos versenyüket:

nyolcrészes kalandjáték-sorozat indult a Mistoryverzum különös világaiban.

A novemberig tartó játékban minden hónapban újabb dimenziókapu nyílik Budapesten területén, melyen keresztül a különleges dimenziókba utazhatsz, hogy teljesítsd a küldetéseket, és harcba szállj a Dimenzióbajnoki és a Kalandmesteri címekért.

A folytatásos történettel a csapat célja a városi játékok megismertetése és megszerettetése, egy olyan izgalmas kikapcsolódási forma népszerűsítése, mely mindenki számára elérhető remek program lehet akár egyénileg, akár közösen, barátokkal vagy családdal játszva.

A játék azonban nem csupán a szórakozásról szól, hiszen az évad egyes történetei során bejárhatod, megismerheted Budapest egy-egy részét, kulturális, művészeti alkotásait, történelmi hagyatékait.

A Mistory csapata a történetek kialakítása során kiemelkedően fontosnak tartja, hogy a játék öröme mellett új ismeretekkel is gazdagodj a játék helyszínéül szolgáló városrész építészeti vagy művészeti alkotásairól, történelmi emlékeiről, hogy olyan érdekességeket, vagy apró részleteket fedezz fel, melyeket a hétköznapok rohanásában talán sosem vettél volna észre. Szeretnék azt is megmutatni, hogy elég csupán képzeletben utazni, hogy új oldalról ismerhesd meg azokat a tereket, ahol talán nap mint nap megfordulsz, és hogy némi fantáziával tarkítva a játék által a legszürkébb utcák is izgalmas sztorihelyszínekké változtathatóak.

A küldetések teljesítése során pontokat gyűjthetsz, a gyűjtött pontokkal pedig különféle címekre pályázhatsz. Küzdelem folyik minden dimenzió bajnoki címeinek megszerzéséért, az egész évad során legtöbb pontot szerző játékos pedig a dicsőséges Kalandmesteri címet nyeri el. Természetesen a valós jutalmak sem maradnak el: a legjobbak saját, a Mistory applikációban publikálható történettel és egy egri páros wellnesshétvégével gazdagodhatnak.

(Forrás: Mistory)