Jump to content

Mozart-napot tart a Concerto Budapest vasárnap a Zeneakadémián

2018. 02. 27. 13:49

Tíz koncerttel várja a közönséget a Keller András vezette Concerto Budapest vasárnap a budapesti Zeneakadémián, a hagyományteremtő jelleggel életre hívott első Mozart-napon. 

Vasárnap délelőtt fél 11-től este 10-ig kizárólag Mozart művei szólalnak meg a Zeneakadémia két koncerttermében, így többek között az A-dúr zongoraverseny, a Haffner szerenád, az Esz-dúr versenymű két zongorára, az A-dúr szimfónia, az F-dúr zongoraszonáta, az A-dúr klarinétötös, a D-dúr fuvolanégyes, valamint a C-dúr versenymű fuvolára, hárfára és zenekarra - közölte az együttes az MTI-vel.

Szólószerepben üdvözölheti a közönség mások mellett Henning Kraggerud hegedűművészt, az Arctic Filharmonikusok vezetőjét; Louise Hopkins csellistát és Alexander Janiczek hegedűművészt, a londoni Guildhall School of Music tanárait; Szűcs Mátét, a Berlini Filharmonikusok brácsa szólamvezetőjét; Rost Andrea operaénekest, valamint Bogányi Gergely és Várjon Dénes zongoraművészeket.

A Concerto Budapest és Keller András által szervezett hangversenysorozaton közreműködik a Vashegyi György vezette Orfeo Zenekar Malcolm Bilson zongoraművész vendégszereplésével és a Liszt Ferenc Kamarazenekar is Tfirst Péter vezetésével.

A Varázsóra című délutáni gyermekprogramon egyebek mellett zongoradarabok szólalnak meg a Kis éji zene és a Varázsfuvola részletei mellett.

(Forrás: MTI)