Jump to content

Nemzetközi küzdősportgála Szombathelyen

2018. 03. 07. 10:45

Mindenki által ingyenesen látogatható nagyszabású nemzetközi küzdősportgálának ad otthon március 11-én a szombathelyi Arena Savaria. A Fight Aréna gálán Magyarország és Ausztria öt-öt legkiválóbb harcosa méri össze erejét K1 és MMA szabályrendszerben.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei emléke előtt tisztelegnek március második vasárnapján Szombathelyen a Nemzetek csatája első állomásán. A gálán Magyarország és Ausztria legkiválóbb harcosai mérik össze erejüket K1 és MMA szabályrendszerben. Mindkét nemzet öt-öt sportolóval képviselteti magát a versenyen, ezt követően pedig szintén egy magas színvonalú profi ökölvívó-mérkőzés lesz majd.

„A szombathelyi születésű Szili István korábbról Svájcban elmaradt összecsapását is sikerült hazahozni, így itt lép majd ringbe szerb ellenfelével. Előttük Kovács Kokó István világ- és olimpiai bajnok bokszoló testvére, Kovács Gyula meccsét tekintheti meg a közönség” – fogalmazott Őze Balázs, a Marcus cégcsoport egyik tulajdonosa, és a rendezvény szervezője Berki Krisztián, Tóth Csaba, és Varga Zoltán mellett.

Mint ahogy Tóth Csaba mondta, a programban szereplő összes mérkőzés méltó lesz 1848 hagyományaihoz és hőseihez, a harcosok például a Nemzeti dalra vonulnak majd be a küzdőtérre. Mivel a rendezvényt nem anyagi haszonszerzés céljából álmodták meg, a belépés ingyenes lesz, a szervezők csupán annyi kérnek, mindenki szurkoljon a magyar sportolóknak a nemzeti hovatartozás jegyében.

Őze Balázs kiemelte, az Arena Savaria ötezer férőhelyes, így biztos, hogy minden érdeklődőt be tudnak majd engedni a csarnokba. Ausztriából is érkeznek majd nézők, ők 300 helyet előre le is foglaltak, a hangulat tehát már most garantált, emellett a magyar harcosok a nemzeti dal versszakaira vonulnak be, ezzel is tisztelegve a szabadságharc hőseire.

A rendezők véradást is szerveznek 14 órától a Markusovszky Kórháznak, a megjelentek pedig sört és ajándékokat vehetnek majd át.

A Nemzetek csatája Szombathely után Budapesten folytatódik majd májusban, ahol Kínát látja vendégül a magyar különítmény.

A rendezvény fővédnöke az országgyűlés alelnöke, Dr. Hende Csaba.

(Forrás: legjobbitthon.co.hu)