Jump to content

Iparművészet a Várkert Bazárban

2019. 07. 12. 19:29

2017 őszén zárt be az Iparművészeti Múzeum, hogy felújítsák az épületet, majd 2019. tavaszán egy olyan megállapodás született, hogy amíg véget nem ér az intézmény átfogó rekonstrukciója, addig a Várkert Bazár Testőrpalotájában rendezhet kiállításokat, és a tervek szerint félévente lenne új bemutató. 

Július 12-én meg is nyitott új időszaki kiállításuk  Szubjektív – Az Iparművészeti Múzeum új szerzeményei a Várkert Bazárban címmel. 

Az Iparművészeti Múzeum gyűjteménye az ezredforduló óta több mint 6000 tétellel gazdagodott, így a mostani válogatás is ezekből készült, hagyományos használati tárgyakat ugyanúgy szerepeltetve, mint autonóm műalkotásokat. Külön egységet alkotnak a szakrális művek, és külön tematikus fejezetet képviselnek a restaurátori munka által megújult darabok. A válogatás célja, hogy a gyűjtemény sokszínűségét a 17. századtól napjainkig készült műtárgyak segítségével mutassa be, ezen kívül rávilágítson arra, hogy a múzeumi munka minden egyes darab esetében jelentős hozzáadott értéket képvisel - folytatják.

(Forrás: index.hu / fotó: pixabay.com)