Jump to content

Indul a Lázár Ervin Program

2019. 11. 08. 10:16

Lázár Ervin Program néven az általános iskolások kulturális eseményeken való részvételét, "Sportlétesítmények a kultúra szolgálatában" címmel pedig nagyprodukciók létrehozását támogatja a kormány. Döntés született a vallásos alkotóközösségek és zenészek hosszú távú működését segítő források biztosításáról is – írja az MTI.

A Magyar Közlöny hétfői számában közzétett kormányhatározat alapján 

  • a Lázár Ervin program szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden 1–8. évfolyamon tanuló általános iskolás diák részére tanévenként egyszeri alkalommal ingyenesen biztosítja a színházi, tánc- és cirkuszi előadások, komolyzenei hangversenyek, illetve az őshonos állatok bemutatóhelyeinek látogatását. A Lázár Ervin Program idei megvalósításához 6 milliárd forintot, 2020-tól beépülő jelleggel 5,5 milliárd forintot biztosít a határozat. 
  • A hazai sportlétesítmények és a nemzeti kultúra összekapcsolása, ezáltal a magyar történelmi és irodalmi örökséget bemutató nagyprodukciók létrehozása érdekében indul el a "Sportlétesítmények a kultúra szolgálatában" program, amelyre ebben az évben négymilliárd forint áll rendelkezésre. A program megvalósítására a kormány 2020-tól beépülő jelleggel 1,6 milliárd forintot rendel. 
  • A vallásos könnyűzene alkotói kiteljesedését elősegítő rendszerek kialakítására és fenntartására idén a kormány 800 millió forintot biztosít. Erre a célra 2020-ban egyszeri jelleggel legfeljebb 755 millió forintot, beépülő jelleggel pedig 5 millió forintot, majd 2021-ben beépülő jelleggel 40 millió forintot rendel a kormányhatározat.
(Forrás: index.hu / fotó: pixabay.com)