Jump to content

Jótékonysági koncert az Ismerős Arcokkal

2021. 08. 24. 20:21

A magyar könnyűzenei életbe az ezredforduló előtti évben berobbant Ismerős Arcok együttes kiemelt feladatának tekinti, hogy a zene gyógyító ereje mellett pénzbeli adománnyal is segítsen a hátrányos helyzetű embereken és a rászorultakon. Augusztus 26-án jótékonysági koncertet adnak Budapesten, amelynek teljes jegybevételét a „Szól a szív...” Alapítványnak ajánlják fel.

 

Az alapítvány célja a vak gyermekek életkörülményeinek javítása; társadalmi beilleszkedésük segítése, speciális eszközökkel történő ellátásuk; támogatás a mozgáskoordinációjuk fejlesztéséhez – csak hogy néhányat kiemeljünk. A zenekar maga is érintett, mivel szaxofonosuk, Tánczos István is látássérült.

A jótékonysági koncerten befolyt összeget kültéri mozgásfejlesztő játékok vásárlására és felállítására fordítaná az alapítvány halmozottan sérült (mozgássérült, értelmileg sérült, látássérült) gyermekek számára. Az eszközöket a Vakok Iskolájának udvarán szeretnék felállítani.

A csütörtöki jótékonysági koncerten a zenekar a legismertebb slágerek mellett az év végén megjelenő új lemezéről is számos dalt előad a Vasmacska Teraszon (Duna-parti Étterem és Fröccskert), kihasználva a szabadtér nyújtotta lehetőségeket.

 
(Forrás: index.hu / fotó: pixabay.com)