Jump to content

Ragaszkodnak a fesztiválhoz Zamárdiban

2021. 09. 22. 19:14

Kiderült, hol lesz a Balaton Sound a jövőben, miután szeptember közepén lezárult a közvélemény-kutatás, és szerdán Zamárdiban felnyitották a szavazóurnákat. A helyiek a fesztivál mellett döntöttek, amelyet a következő három évben is a településen rendeznek meg – közölték az Indexszel a szervezők.

 

A konzultációban a helyiek több mint 50 százaléka vett részt, és az eredmény szerint a többség, nagyjából 80 százalék arra szavazott, hogy Európa egyik legismertebb fesztiváljának a 2022-ben, 2023-ban és 2024-ben is Zamárdi adjon helyet. Nagy elismerés számunkra, hogy Zamárdi lakosai úgy döntöttek, hogy ragaszkodnak a fesztiválhoz. Ez visszaigazolás számunkra, hogy egy ilyen kaliberű rendezvény nemcsak a fesztiválozók számára megkerülhetetlen esemény, hanem a helyiek is büszkék arra, hogy bekerültek a nemzetközi fesztivál vérkeringésébe, ezzel a helyi turizmust sokkal magasabb szintre emelve – közölte Fülöp Zoltán, a Balaton Sound főszervezője.

A Balaton Soundot 2007 óta minden évben Zamárdiban rendezték meg, a település ezzel felkerült a nemzetközi fesztiváltérképre, és azóta világsztárok sorát sorakoztatta fel, egyúttal évről évre egyre népszerűbbé tette a déli part egyik legszebb települését. A fesztivál azóta többször lett Európa legjobb zenei rendezvénye, a Balaton legnagyobb turisztikai-kulturális attrakciójává vált.

(Forrás: index.hu / fotó: pixabay.com)