Jump to content

Egy mesebeli világ Miskolc alatt – különleges hétvégi program

2022. 04. 29. 13:50

Lenyűgöző földalatti birodalom húzódik meg Miskolc mélyén, a mámoros élményekre hívogató Grál pince alatt, ahol pompás borvacsorákban, fergeteges koncertekben, hangulatos pincetúrákban sem lesz hiány.   

A Bükk-vidék keleti lejtőinél elterülő Miskolc mesebeli látnivalóiról és szabadidős programjairól már biztosan sokat hallottatok. Elvégre: ki ne ismerné a lovagok világát idéző Diósgyőri várat, a Miskolctapolcai Barlangfürdőt vagy a vadregényes vízi utazásra csábító, romantikus Csónakázó-tavat? Ebben a csodaszép városban azonban nem csupán a föld felett, hanem az alatt is rengeteg felfedezésre váró kaland rejtőzik, melyek közül az egyiket épp a Grál pince mélyén kell keresni.

Borgőzös miskolci emlékek

Miskolc gazdagon díszített címerében szereplő szőlő már első látásra sejteti a látogatóval, hogy olyan helyre csöppent, ahol több száz éves múltra tekint vissza a borkészítés. Az Avas-hegy északi oldalába beékelődött pincesoron 800 pince és borház osztozik, mely alig egy karnyújtásnyira található a nyüzsgő belvárostól. Most azonban mégsem ide, hanem a Görömbölyi pincesorra kalauzolunk el benneteket.

Poharazás a kőbe vájt csodák között

A Garócza-dűlőn sorakozó, takaros pincék közül kiemelkedik a népszerű Grál pince, mely alatt 800 négyzetméternyi, tufába vájt alagútrendszer bújik meg, amit egy hangulatos pincetúrán deríthettek fel. A 40 perces programon lebilincselő tárlatvezetésen, egy finom pohár bor társaságában ismerkedhettek meg az itt kialakított függőhíddal, kerekerdővel, ősmagyar motívumokkal felruházott termekkel. A sejtelmes fényben kirajzolódó, varázslatos faragásokat maga a tulajdonos, Ducsai Attila készítette el - írja a szallas.hu blogja. 

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu;legjobbitthon.co.hu;szallas.hu | Kép: pixabay.com)