Jump to content

Sörre bort bármikor! Sörfesztiválok és boros rendezvények nyár végén, ősz elején

2022. 08. 10. 15:21

A sörfesztiválok és boros programok lassan egybeforrnak a nyárbúcsúztatás fogalmával. Van ezeknek egy sajátos hangulatuk, ami még azokat is magával ragadja, akik nem kifejezetten alkoholrajongók. Kellemes nyárvégi esték, fényfüzérek, baráti zsivaj, jó zene, hideg korsó sör, utcai kifőzdék – bizony, nehéz rá nemet mondani. Íme 10 sörfesztivál és boros rendezvény, ahol a család minden tagja talál kedvére való programot!

10 sörfesztivál és boros program – nem csak sörrajongóknak!

Dunakanyar Kézműves Sörfesztivál, Vác

A dunakanyari sörfesztivál tipikusan azok közé a fesztiválok közé tartozik, ahova már önmagában a csodás helyszín miatt érdemes ellátogatni. A gyönyörű váci főtér mellett, a Duna Korzón vár a gasztro-forgatag 3 napon keresztül. Szuper családi program az ünnepi hétvégére!

Dátum: 2022. 08. 19-21.

Tábor Fesztivál, Alsóörs

Hogyan lehet egy keményzenei fesztivál családias hangulatú? Simán; látogassatok el a Tábor Fesztiválra, és meglátjátok! Alsóörsön idén is tobzódhatnak a rock és a sör rajongói, a hab a tortán pedig a hangulatos vízparti környezet.

Dátum: 2022. 08. 24-28.

Helyszín: Alsóörs, Pelso Camping

Óbudai Sörfesztivál

Mintegy 20 kézműves sörfőzde vár a Duna-parton, több mint 120 féle sörrel. A keményvonalas sörrajongókat érdekelhetik az olyan programok is, mint a sörfőzés rejtelmeinek bemutatása vagy a sörkultúráról szóló előadás. Addig a gyerkőcök bevackolhatnak a játszóházba vagy megnézhetik a tűzzsonglőr bemutatót.

Dátum: 2022. 08. 26-28.

Helyszín: 1033 Budapest III. kerület, Fő tér

Országos Vadpörkölt és Borfesztivál, Zalaegerszeg

Nem kifejezetten sörfesztivál, de kihagyhatatlan nyárvégi boros program! Lesz vadászkutya felvonulás, vadfőző verseny, divatbemutató vadászati ruhákból, és persze vásár is. A rendezvény célja a zalai borvidék, valamint a zalai erdők és a vadászati értékek bemutatása. A fellépők közt többek közt a Tankcsapda és az Anna and the Barbies is tiszteletét teszi.

Dátum: 2022. 08. 26-28.

Helyszín: Zalaegerszeg belvárosának több pontja

Tokaji Grill és Kézműves Sörfesztivál

Szeretitek a grillezett finomságokat? Akkor irány a tokaji piknik, ahol egy kerti grillparti hangulatával és különleges ízkombinációkkal várnak. A friss, ropogós zöldségeket és faszénen sült húsokat a legfinomabb, behűtött sörökkel öblíthetitek le. Tegyetek egy sétát a Tisza-parton és Tokaj romantikus belvárosában is!

Dátum: 2022. 08. 27.  

Helyszín: Tokaj, Tisza Camping & Kalandpark

Belvárosi Sörfesztiál, Budapest

Több, mint 250 féle sörrel és különleges kézműves italokkal garantálják, hogy senki se maradjon szomjas a fővárosi sörfesztiválon. Nemcsak a sör-ínyenceknek kiváló program, hanem mindenkinek, aki vágyik a nyárvégi esték társasági élményeire, hangulatos környezetben, finom ételekkel. A gasztrokaland 6 napon át tart, így egész biztosan tudtok majd időt szakítani rá!

Dátum: 2022. 08. 30.-09. 04.

Helyszín: 1054 Budapest V. kerület, Szabadság tér

Szoboszlói Gasztro- és Borfesztivál, Hajdúszoboszló

Kéne egy jó kis őszi boros program, ahol különleges ízélmények és színpadi produkciók várnak? A szoboszlói gasztrofesztivál lehet a befutó. Bemutatkoznak a helyi kismesterségek, felvonulnak a borlovagok és borrendek, este pedig a koncerteken ereszthetitek ki a gőzt.

Dátum: 2022. 09. 09-11.

Helyszín: Szent István park, Hajdúszoboszló

Sváb Zenei Hétvége és Sörfesztivál, Villány

Ha Villány, akkor bor, de szeptember elején a sör is főszerepbe kerül! Persze éhezni sem fogtok, igazi tradicionális sváb ételek vándorolhatnak a bendőbe. Villány hangulatos utcái megtelnek élettel, lesz koncert és táncelőadás is – ne hagyjátok ki!

Dátum: 2022. 09. 09-10.

Helyszín: Villányi Rendezvénytér

Zalaegerszegi Sörfesztivál

A vidéki sörfesztiválok egyik legjobbja, ahol a kézműves sörcsodák mellett egyéb izgalmas programokkal is várnak. A vidámparkot biztosan élvezni fogják a gyerekek (és őszintén szólva a felnőttek is), a bungee jumping-ot viszont már érdemes kétszer végiggondolni, főleg, ha tele a has. Fellép többek közt Rúzsa Magdi, a Bagossy Brothers és Majka is.

Dátum: 2022. 09. 16-18.

Helyszín: Zalaegerszeg belvárosa, a Sportcsarnok és Pláza előtti tér

Hatvani Sörfesztivál

Kicsit később kerül sor a hatvani sörfesztiválra, de legalább megvárják, hogy mindenki tutira visszaérjen a nyaralásból. Talán már színes falevelek közt, kellemesen csípős levegőn kóstolhatjátok végig a finom söröket és a kitelepült kifőzdéket. Természetesen a zenei aláfestés sem maradhat el, de a részletes fellépőlistát később teszik közzé.

Dátum: 2022. 10. 07-08.

Helyszín: Hatvan, Népkert

Forrás: blog.szallas.hu.

 

(Forrás: legjobbitthon.co.hu;szallas.hu | Kép: pixabay.com)