Jump to content

Budapest is bekerült a legattraktívabb európai helyszínek közé

2016. 06. 25. 15:20

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ pályázatával ugyanis a főváros is ringbe száll az InterRail 2016-os Desztinációs díjáért.

Budapest egyre vonzóbb turisztikai célpont. Ezt bizonyítandó a magyar főváros bekerült a legattraktívabb európai helyszínek közé. A Desztinációs Díjra benyújtott pályázati anyagban a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ leginkább a magyar főváros, a Duna királynőjének sokszínűségére, kulturális jelentőségére helyezte a hangsúlyt.

Pályázatához a „Híd az élményekhez” (Bridge to Experences) szlogent választott a Budát és Pestet összekötő impozáns hidakra, építészeti remekekre, valamint a szimbolikus, kulturális kapcsolódási pontokra utalva.

Budapestre mint kedvenc úti célodra az InterRail Facebook-oldalán adhatod le szavazatodat július 7-ig.

A pályázatot kiíró, 2001-ben létrejött Eurail Group az Eurail bérletek turisztikai marketingjéért és menedzsmentjéért felelős nemzetközileg elismert szervezet. Az Eurail és InterRail Passokat manapság Európa első számú utazási bérleteinek tartják, mivel a legszélesebb kínálatot és legnagyobb rugalmasságot biztosítják utazóközönségük számára.