Jump to content

Szobrot állítanának Bud Spencernek Magyarországon

2016. 07. 18. 22:42

Egy fiatal szobrászművész indított kampányt érte a Facebookon. Agyagból már el is készítette az első terveket.

Nem mindennapi akciót indítottak a magyar Bud Spencer-rajongók Facebookon. Létrehoztak egy oldalt Egymillió like a Bud Spencer-szoborért néven, ezen felül megkeresték a június 27-én elhunyt pofonosztó családját is, hogy engedélyt kérjenek szoborállításhoz Magyarországon. Egyelőre válaszra várnak, de az ötlet egyre népszerűbb; az oldalt néhány nap alatt több mint kétezer ember lájkolta be.

Az ötletgazda egy fiatal magyar szobrászművész, Tasnádi Szandra volt, aki agyagból már el is készítette az első vázlatokat.

"Mint szobrász, egyből arra gondoltam, hogy munkámmal most meg tudom hálálni Bud Spencernek a sok felhőtlen percet, boldog pillanatot, rengeteg kedves emléket. Így felajánlottam a társaságnak, hogy ingyen készítem el a szobrot. A csapatnak mindössze az anyagárat, a szállítási és felállításai költséget kellene összegyűjteniük" - árulta el a művész a Díványnak.

Szandra életnagyságú, egész alakos bronzszobrot álmodott meg, amely kifejezi Bud Spencer életörömét, és felidézi a színészi játékát. A kezdeményezésről azóta beszámolt a Morning Show rádióműsor is, ennek köszönhetően már úgy tűnik, lesz is hol felállítani az alkotást. Miután lefutott a műsor, megkereste a lányt Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere, hogy szívesen látná az alkotást a városban.

A Facebook-oldalon egyébként az az ötlet is felmerült, hogy esetleg Terence Hill avathatná fel a szobrot. Így tehát - habár merész elképzelés - az sem kizárt, hogy hamarosan a pofonosztó színésztársa is hazánkba látogat majd.