Jump to content

Kampány a Szabadság híd lezárásáért

2017. 02. 09. 17:11

Kampány indult, hogy júniustól augusztusig ismét a gyalogosoké legyen a híd. Megkérdeztük a Főpolgármesteri Hivatalt, van-e rá esély – a válaszuk biztató.

Kétségtelen, hogy a lezárt Szabadság híd a tavalyi nyár egyik legmenőbb attrakciója volt Budapesten: mind a helyiek, mind a turisták azonnal birtokba vették, szinte minden napra jutott egy spontán piknik, koncert, jógaóra vagy performansz.

A tömeg mérete megmutatta, hogy a fővárosnak nyaranta mekkora igénye van hasonló funkciójú terekre. A közösségi köztérmegújítással foglalkozó VALYO – Város és Folyó Egyesület ezt felismerve kampányt indított, hogy 2017 nyarán minden hétvégén lezárják a forgalom elől a hidat. Első lépésként online kérdőívben várják az emberek tapasztalatait és véleményét.

Megkérdeztük a Fővárosi Önkormányzat sajtóosztályát, foglalkoznak-e a javaslattal, és ha igen, van-e esély a megvalósítására. Szűcs Somlyó Mária kommunikációs igazgató a Szeretlek Magyarországnak elmondta, Tarlós István mérlegeli annak lehetőségét, hogy a hidat nyáron – hétvégenként – lezárják a járműforgalom elől.

A főpolgármester elképzelhetőnek tartja, hogy a június 1. és augusztus 20. közötti hétvégékre lezárják a hidat, kivéve a vizes világbajnokság ideje alatt.

Tehát van ok reménykedni, bízzunk benne, hogy valóban így lesz és hétvégente idén nyáron is folytatódhat a spontán piknik. A VaLyo egyébként külön Facebook-oldalt indított a kezdeményezésnek Szabihíd néven, itt fognak beszámolni minden fejleményről a témában.

(Forrás: legjobbitthon.hu)