Jump to content

Ezeket a budapesti piacokat szeretitek a legjobban

2017. 12. 09. 10:33

Pesten és Budán is van egy-egy favorit, és pár kisebb piac, amit imádtok.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy melyek a kedvenc budapesti piacaitok. Benneteket kérdeztünk meg a budapesti Facebook-oldalunkon, és átnéztük a cikkeink alá írt megjegyzéseiteket is. Küldtetek üzenetben is tippeket, ez alapján készült az alábbi, meglepően rövid lista. Tényleg csak ennyi jó piac volna Budapesten? És valóban ezek a legnagyszerűbbek?

Fény utca

A Mammut oldalában meghúzódó többszintes piac évek óta az egyik favorit. Az egyik titka, hogy remek helyen van, közlekedési csomópont, vagyis a Széll Kálmán tér közelében, több kerület (az első, a második és a tizenkettedik) határán. A kínálata tényleg a legjobbak közé emeli.

Aki itt nem tudja beszerezni egy kiadós ebéd vagy vacsora hozzávalóit, annak nem is érdemes ide kijönnie.

Az alsó szinten a zöldséges, gyümölcsös standokat találjátok, de tojást, húst és mézet is vásárolhattok. Rendszeresen jár ki gombaárus, őt a Fény utca felőli oldalon keressétek. Hentesárut itt, és a felső szinten is vehettek. Az emeletre azért is érdemes felmászni, mert kiváló sajtokat kaptok, és a gyógyszertár mellett működik a budai oldal egyik legjobb lángosozója. Nyári hétvégéken ez az egyik legjobb tízórai.

Először járjátok végig. Ha nem a lépcső felőli, hanem a hátsó standokat választjátok, gyakran olcsóbban megszerezhetitek ugyanazt a minőségű zöldséget vagy gyümölcsöt.

A Vámház körúti vásárcsarnok

A sokak szerint külföldiekre szabott árak miatt kapott már tőletek kritikákat. De még mindig sokan szeretitek, a jelek szerint imádtok itt sétálni és vásárolni.

Budapest egyik legszebb bevásárlásra létrehozott épülete önmagában is látványosság.

Nem véletlenül szerepel rendszeresen külföldi lapok összeállításában, a legjobb vagy legérdekesebb európai piacokat gyűjtő tematikus listákon. És persze hazai, illetve külföldiek által készített videókon.

Amiért mindenképpen érdemes a Vásárcsarnokba menni, az például a savanyúságok választéka, a halak, a házi tejtermékek, a fűszerpaprika, az aprósütemény és a rengeteg büfé. Az alsó szinten hagyományos konyhaeszközöket is beszerezhettek, például strapabíró fakanalakat.

Ha különlegességekre vágytok, ki ne hagyjátok az alsó szinten az "ázsiai boltot" reform élelmiszerekkel, iszonyatosan jó fűszer-választékkal, egzotikus csemegékkel.

Szimpla háztáji

Bár nem olyan híres és nem olyan ismert, mint az előző kettő, kis, kompakt vasárnapi piac kézműves termékekkel. Közületek azok választják, akik különlegességekre vágynak és biztosak akarnak lenni abban, hogy őstermelőtől kapják az árut, nem a nagybaniról.

Sajtokban, lekvárokban például kitűnő a felhozatal, a gyümölcsökkel azonban már jártunk úgy, hogy inkább nem vettünk semmit, hanem a Fény utcai piacon vásároltunk be, mert azon a héten éppen nem volt meggyőző a Szimpla kínálata.

Ebédeljetek a Szimpla Háztájiban, finoman főznek.

A Klauzál téri csarnok

Többen is említettétek a Központi Vásárcsarnok egyik építészeti párját, a közelmúltban Klauzál piacot. Bár a választéka és hangulata nem vetekedhet a Fény utcaival, és éppen ezért van, aki inkább a Futottak még kategóriába sorolja, tejtermékekért érdemes beugranotok. Sokan dicsérték a Boci tejboltot.

Szalámiért és kolbászért is ide gyere.

(Forrás: mti)