Jump to content

Bálint gazda 100 éves lett

2019. 07. 31. 08:31

A gyertyák el sem fértek volna az ünnepelt tortáján.

Családi körben ünnepelte a 100. születésnapját Bálint György, aki különleges meglepetést kapott. Felesége, Antónia megkereste száz barátját, akik a jubileumra összeállított kötetben meséltek róla és köszöntötték Bálint gazdát - tudta meg a Blikk.

"A családi összejövetel előtt egy kicsit lefeküdtem pihenni, így készültem. Azt gondoltam, engem már semmilyen ajándékkal sem lehet meglepni, hiszen mindenem megvan – mondta a lapnak Bálint György, aki hozzátette: végül mégis meglepte felesége, aki megszervezte, hogy 100 barátja jelen legyen az eseményen.

Az ünnepelt elmondta: 2 tortát is kapott, de egyiken sem volt gyertya, hiszen azok talán el sem fértek volna a süteményeken, inkább tűzijátékkal tették emlékezetessé a köszöntőt.

Bálit gazda az korábban azt mondta: vegyes érzelmekkel gondol századik születésnapjára.

"Egyrészt 100 évesnek lenni nem érdem, inkább a körülmények szerencsés összjátékának eredménye, ha valaki megéri ezt a kort. Emlékszem, amikor 40 éves korom környékén nyugdíjjal kapcsolatos kérdésekről beszélgettünk, azt mondtam: engem ez nem érdekel, úgyse fogok addig élni... Mégis úgy adódott, hogy eljutottam idáig"

- mondta Bálint György.

Bálint gazda a grandiózus szám dacára egy pillanatra sem enged az idő vasfogának: dolgozik, tanácsokat ad, cikkeket ír, interjúzik az egyik legnagyobb nemzetközi hírügynökséggel, a Reutersszel, két könyvön dolgozik, a klímaváltozásról és a fenntarthatóságról értekezik, és még a közösségi médiától sem riad vissza.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu / fotó: pexels.com)