Jump to content

Hazajöhet Kenderesi

2019. 07. 31. 08:13

A magyar sportoló azért nem utazhatott eddig, mert szexuális zaklatási botrányba keveredett a vizes világbajnokságon.

Csütörtökön hazajöhet Dél-Koreából Kenderesi Tamás úszó, aki eddig azért nem utazhatott el a vizes világbajnokság helyszínéről, mert szexuális zaklatással vádolták.

Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya most azt nyilatkozta a HVG-nek, hogy a sportolót elengedték. Sós úgy tudja, pénzbüntetést kapott.

Kenderesit egy 18 éves dél-koreai lány feljelentése nyomán gyanúsították szexuális zaklatással. Vasárnap hajnalban egy szórakozóhelyen történt az incidens: az úszó saját bevallása szerint véletlenül ért hozzá a lány fenekéhez, aki azonban ezek utána rendőrséghez fordult. Kenderesi később közleményben azt írta, megbánta, ami történt, bocsánatot is kért, azonban visszautasítja, hogy szexuális zaklatást követett volna el.

A magyar sportoló helyzetén az sem javított, hogy nem volt nála semmilyen igazolvány és akkreditációs kártya sem. A hatóságok először úgy döntöttek, a vizsgálat lezárultáig, vagyis 10 napig Dél-Koreában kell maradnia. Kenderesi jelezte a rendőrségnek, hogy hajlandó kifizetni és letétbe helyezni a becsült bírságnak megfelelő összeget, ha cserébe hazaengedik.

Az esetről a szórakozóhely biztonsági kamerája felvételt készített. A HVG korábban szövetségi forrásból úgy értesült, hogy a videót megnézhette az úszócsapat vezetője, és ami azon látható, szerinte Kenderesi nekik elmondott verzióját támasztja alá, írja a lap.

Az úszó barátnője és édesanyja korábban a nyilvánosság előtt is védelmükbe vették Kenderesit, és hangsúlyozták, hogy teljesen bizonyosak ártatlanságában, ahogy rajongói is.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu / fotó: pexels.com)