Jump to content

Városrészt neveznek el Gönz Árpádról

2016. 03. 15. 15:27

Göncz Árpád egykori köztársasági elnökről neveznek el egy új városrészt a XIII. kerületben - döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

Az elfogadott előterjesztés szerint a XIII. kerületi önkormányzat kezdeményezte, hogy egy új városrészt Göncz Árpád városközpontnak hívjanak. A városrész Angyalföld és Vizafogó városrész területének átalakításával, a Váci út és a Róbert Károly körút kereszteződésének környékén jönne létre.

A javaslat többi pontját az előterjesztő visszavonta, így azt is, amely arra irányult, hogy Mádl Ferencnek a Hegyalja út átnevezésével állítsanak emléket. A javaslatot 25 igen szavazattal, 1 ellenében támogatta a testület.

Tarlós István főpolgármester azt mondta, a Hegyalja út elnevezését Mádl Ferencről olyan mértékben "betámadták", hogy az egykori államfő özvegye szerinte "belebetegedett", és egyelőre hallani sem akar semmiféle elnevezésről. A főpolgármester hozzátette: "gratulál" annak, aki kitalálta a támadást.

Ugyanis a Liberálisok az átnevezés ellen 1300 aláírást gyűjtöttek az elmúlt négy napban. Szerintük Mádl Ferencről is olyan "alulról jövő kezdeményezés" után kellene közterületet elnevezni, mint ahogy az szerinte elődje, Göncz Árpád esetében is történhet a XIII. kerületben.