Jump to content

12 dolog, amiért úgy szeretjük a Római-partot - 2. rész

2016. 04. 11. 08:16

Nem volt nehéz összegyűjteni, mi mindenért imádjuk a Rómait, persze jelenlegi állapotában. Ti mit tennétek még a listára?

5. Szuper randihely

Ó, hogy mennyit sétáltunk itt kézen fogva a szerelmünkkel! És tapasztalataink szerint mások is imádnak itt randizni.

6. A vadregényesség illúzióját adja egy nagyvárosban

A fákkal, a füves részekkel, a bokrokkal, a rendezetlenséggel. Ehhez persze hozzájárul elhagyott és romos épületek, illetve az egykor szebb napokat látott csónakházak látványa. Voltunk itt romantikus esküvőn egy gazos, mégis barátságos egykori vállalati üdülőben és remek koncerten egy kollégiumban.

Sajnos lehangoló dolgokkal is találkozhatunk, például a kísérteties Postás Üdülővel, amely tíz éve zárt be végleg, és ami lassan az enyészetté válik. A Szeretlek Magyarország fotósa, Mervai Márk 2014 augusztusában készített sorozatot róla.

7. A legkülönfélébb emberek gyűlnek itt össze napról napra

A Római-part olyan, mint egy buja növényzettel borított korzó, amely itt maradt a múlt századból. Csak itt nem számított soha az öltözködés, a külsőség. Itt nem érdekes, hogy belvárosban egy irodában vagy egy külvárosi papír-írószer üzlet ki vagy. Az sem, mennyi idős vagy, miben hiszel, kik voltak a szüleid. Itt egyszerűen csak a természetes önmagad lehetsz.

8. Az olyan helyek miatt is imádjuk, mint a Fellini Kultúrbisztró

Csupán nyaranta üzemel, mégis fontos szerepet tölt be Budapest életébe. Évek óta Budapest egyik legjobb szabadtéri bárja, koncerthelyszíne. Szinte egy csapásra vált kultikus, szabadtéri "kocsmává". A Duna partján, nyugágyakban lazíthattok, és olyan programokat kaptok, mint amilyen tavaly az ingyenes, szerdánkénti moziest volt.