Jump to content

12 dolog, amiért úgy szeretjük a Római-partot - 3. rész

2016. 04. 21. 08:18

Nem volt nehéz összegyűjteni, mi mindenért imádjuk a Rómait, persze jelenlegi állapotában. Ti mit tennétek még a listára?

9. Mert olyan embereknek is teret ad, mint a a kőszobrokat készítő Kánya Tamás

Kánya Tamás ötvös. Pár éve kezdett kreatív szobrokat alkotni kavicsokból, fadarabokból. A szabadtéri művek érdekessége, hogy semmilyen ragasztóanyagot vagy habarcsot nem használt hozzájuk. A Szeretlek Magyarországnak Nagy Szabolcs készített róluk fotókat. A Kőkertben látható szobrok egyre népszerűbbé váltak, sokan csak azért jöttek ki a Rómaira, hogy megnézzék. Ez egyébként azzal járt, hogy megjelentek a vandálok (felnőttek és gyerekek egyaránt) és egyszerűen földig rombolták Kánya Tamás munkáit.

10. Mert már a dédanyáink és dédapáink is ide jártak lazítani és sportolni,

és ezt a tradíciót a nagyszüleink és a szüleink is folytatták. Szinte az anyatejjel szívtuk magunkba a hely iránt érzett szeretetet. A Római part a budapestiek életében igazi értéket és valódi hagyományt képvisel.

11. Mert a gyerekek is imádják és ők is jól érzik magukat a parton

Márpedig egyre szűkül azoknak a ZÖLD, FÁKKAL BORÍTOTT helyeknek a listája, ahová gyerekkel is el lehet menni. És ahol nem a betonon, drágán térkövezett területen kell játszaniuk, és úgy tenniük, mintha az volna a természetes.

12. Még egy kalandpark is van a közelben

Egy lepusztult kemping átalakításával és rendbe tételével létesült, 2014-ben nyitották meg a Római kalandparkot. Kötélpályát, infraharc-pályát, és slackline-t is találtok. Utóbbin biztonságosan próbálhatjátok ki, milyen érzés lehet kifeszített kötélen végigmenni vagy táncolni. Ha a játékban elfáradtatok, piknikezhettek is a parkban.