Jump to content

Mától lehet strandolni az ország legtisztább vizű tavában

2016. 07. 14. 11:33

Bár az időjárás nem éppen a legalkalmasabb, ma nyílik meg a Budapest melletti Lupa-tó fehér homokos strandja.

A Budakalász és Budapest közt fekvő, Lupa-tó néven ismert bányatóban eddig tilos volt a fürdés, bár ez a parton lévő nudistákat és a felbukkanó hűsölni vágyókat eddig sem zavarta, de ez a korszak most végre lezárult, hiszen mától már egy fehér homokos strand várja a látogatókat.

A száz hektáros, egy több, mint fél kilométer hosszú földnyelvvel kettéválasztott vízfelületnek egyelőre csak egy szakasza lesz elérhető, de a hely ötletgazdája, Gerendai Károly a jövő nyárra további bővítéseket is tervez.

A strandot a fővárosból kerékpárral vagy autóval igen könnyen, tömegközlekedéssel pedig kisebb séta árán (a HÉV-megállóból röpke 25 perc alatt lehet átérni) lehet megközelíteni. Ráadásul, a mérések szerint ez az ország legtisztább tava, köszönhetően annak, hogy hiába fekszik alig néhány száz méterre a Dunától, mégis saját források töltik, vízbázisa pedig megegyezik a fővárosi ivóvízével.

A strandon természetesen vendéglátóhelyek is nyíltak, első körben a BUDAPEST PARK PART és a Kiosk Beach jelenik meg egy egységgel. A tó körül az elmúlt években nudisták pihentek, de a működtetők őket se akarják száműzni, így az új strandtól egy nádkerítéssel elválasztva ezentúl is hódolhatnak a szenvedélyüknek.

Belépők: 

A felnőtt, illetve gyerekjegyek 2000, illetve 1000 forintba kerülnek majd, de 17 órától ezek az árak feleződnek, így 1000/500 forintért besétálhatunk a homokos partra. A családi jegy (2 felnőtt, 2 gyerek) pedig ötezer forintba került majd.