Jump to content

Budapest, Eger és Szeged a 3 legnépszerűbb magyarországi város

2017. 04. 28. 15:28

Ide utaznak belföldön a legtöbben. Mutatjuk a tízes listát!

Az idei év első negyedévében a tavalyinál többen indultak belföldi utazásra, pihenésre - írta a Szállás.hu. A legnépszerűbbek az egy-két éjszakás üdülések, a szállások közül pedig a 4-5 csillagos helyeket keresik jobban. A városok közül Budapest, Eger és Szeged vonzza a legtöbb látogatót.

Bár az idei első három hónapban csak egy hosszú hétvége volt, így is több szállást foglaltak a hazai vendégek. „Az utazási kedvünket ez egyáltalán nem szegte, sőt, tavalyhoz képest 8 százalékkal bővült a belföldi turizmus, de a vendégéjszakák hosszának megoszlásán látszik a munkaszüneti a napok hiánya" – mondta Szigetvári József ügyvezető igazgató, aki elmondta, hogy a foglalások több mint 80 százalékát az 1-2 éjszakás pihenések adták.

A szállásoknál a korábbi három csillagosok helyett már inkább a magasabb kategóriájú helyeket keresték a vendégek. A tavalyihoz képest 17 százalékkal fizettek többet, de továbbra is az 50 ezer forint alatti kategóriából választottak leginkább. Az 50-100 ezer forintos csomagok jól mentek, de ennél magasabb árú csomagot csak nagyon ritkán kerestek.

Továbbra is Budapest és Eger vezeti a top-listát, ezt a két várost keresik fel a legtöbben. Szeged felkerült a dobogóra, ahonnan Gyulát szorította le, Zalakaros pedig idén bejutott a tízes listára.

Top 10 belföldi úti cél az első negyedévben (Zárójelben a tavalyi helyezés látható.)

1. Budapest (1.)

2. Eger (2.)

3. Szeged (7.)

4. Pécs (6.)

5. Hévíz (5.)

6. Hajdúszoboszló (4.)

7. Debrecen (10.)

8. Gyula (3.)

9. Miskolctapolca (9.)

10. Zalakaros (-)

(Forrás: tizeslista.hu)