Jump to content

Történelmi borkóstoló Ópusztaszeren

2017. 05. 15. 13:09

Mostantól az ópusztaszeri skanzenben nemcsak a Feszty-körképben és az Emlékpark további látnivalóiban gyönyörködhetsz, de a régió legjobb borait is kipróbálhatod.

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark meghatározó jelentőséggel bír a magyar kultúrában. Az emlékhely nemcsak gyönyörű környezete és a Feszty-körkép miatt felkapott, de különféle rendezvényei is nagy csáberővel bírnak. Az Emlékparkban sétálgatva ugyanis a történelmi korokon is végighaladhatsz.

Mostantól a skanzenben a korhű helyszínek mellett megismerheted a dél-alföldi szőlő- és borkultúra múltját és jelenét. Ehhez pedig a legjobb apropó az Emlékpark új boros programja, amit a Csongrád megyei borászok összefogása hívott életre.

A kétórás program alatt hatféle bort kóstolhatsz végig, melyeket kemencében készített borkorcsolyákkal kínálnak. Hét borászat, több mint harmincféle borából válogathatsz, a programra azonban érdemes előzetesen bejelentkezni. Ha mégis a helyszínen tör rád a szomjúság, ne csüggedj! A helyszínen is jelentkezhetsz, ekkor azonban kb. két órát kell várnod. Ez pedig bőven elég arra, hogy megcsodáld a skanzen, a Nomád Park és a Rotunda kiállításait - és természetesen a Feszty-körképet!

Borozgató Jegycsomag 

A jegycsomag ára: 5000 forint.

A jegycsomag magába foglalja a 2 órás borkóstoló mellett a skanzen, a Nomád Park, a Rotunda kiállításainak (kivéve: Panoptikum) és a Feszty-körképnek a megtekintését. A jegy megváltásával nem csak egy napot tölthetsz el az Emlékparkban, hanem ugyanazzal a jeggyel másnap is ingyenes a belépés.

Előjegyzés és további infók: vagy 62/275-133 (103-as, 104-es mellék)

(Forrás: legjobbitthon.hu)