Jump to content

Emeletes vonatok járnak majd Budapestről Vácra és Szolnokra

2017. 05. 20. 09:35

A HÉV-szerelvények egy részét is lecserélik, az újakat a szentendrei vonalon állítják forgalomba.

A két legforgalmasabb hazai vasútvonalon indulhatnak majd el az első emeletes vonatok. A MÁV ígérete szerint a Budapest-Vác-Szob, és a Budapest-Monor-Cegléd-Szolnok útvonalon 2019-ben indulhatnak az első szerelvények.

A Budapest környéki járatok nem véletlenül népszerűek, ezekről a vonalakról évente 8-8 millió bejáró utas utazik, ugyanakkor itt még nem korszerű vonatok közlekednek.

Az utóbbi időben megnövekedett a vonattal utazók száma, a cég vezetése szerint ez a korszerűbb járműveknek, a felújított állomásoknak, a menetrendek ütemezésének és a jobb tájékoztatásnak köszönhető.

A MÁV-START azt ígéri, hogy a KISS vonatok a hétvégi időszakban más, kiemelt vonalakon is megjelennek majd, így akár Debrecen és Nyíregyháza térségében, a nyári szezonban pedig a Dél-Balatonnál és a Velencei-tónál.

Az esztergomi vonalon is további javulást ígér a MÁV. A Volánbusszal együttműködve kialakított új menetrendnek köszönhetően 50-60-70%-kal sűrűbben is járhatnak a járatok, és a menetidő is lecsökkenhet 68 percről 58 percre.

A HÉV-eknél is megindul a korszerűsítés, fejlesztés. A 23 igen öreg szerelvényt lecserélik, az új és korszerű szerelvények a legforgalmasabb szentendrei vonalon járhatnak majd. Igyekeznek megoldani a firkálások eltüntetését, a grafitimentesítést.

(Forrás: index.hu)