Jump to content

Magyarország az egyik legbiztonságosabb úti cél a világon

2017. 08. 05. 09:40

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint la magyar kormány következetes biztonságpolitikája miatt lehetett Magyarország a kilencedik legbiztonságosabb úti cél egy brit külügyminisztériumi forrásokon alapuló felmérés szerint.

Bakondi György a Daily Star című brit lapban megjelent összeállításra reagált, amelyben a legbiztonságosabb úti célokat gyűjtötték össze.

A brit külügyminisztérium információi alapján készült listában Magyarország a kilencedik helyet foglalja el Chile, Svájc, Bhután, Tuvalu, a Fidzsi-szigetek, Új-Zéland, Izland, Málta és Írország mellett.

A miniszterelnök főtanácsadója szerint van árnyoldala is ennek az eredménynek, hiszen az Európai Unió folyamatosan romló biztonsági helyzete miatt más nyugat-európai ország nem került fel a listára.Kiemelte, hogy Barcelonában, Berlinben, Londonban, Brüsszelben, Párizsban, Nizzában, Stockholmban és Helsinkiben is történt a közelmúltban halálos áldozatokkal járó iszlamista terrorcselekmény, emellett nő aköztörvényes bűncselekmények száma is.

Szerinte a fenti siker is jól mutatja, hogy ha a magyar javaslatokat figyelembe vennék az Európai Unióban, akkor sokkal jobb is lehetne a biztonsági helyzet a kontinensen. Hozzátette, az EU továbbra is a "Soros-terv" végbevitelén, a migránsok kvóták szerinti elosztásán és a bevándorlási ügynökség létrehozásán dolgozik.

(Forrás: origo.hu)