Jump to content

Magyar férfi szabadulószobája

2018. 11. 30. 23:11

A kinti Forbes magazin mutatta be.

32 éves magyar férfit mutatott be nemrég az amerikai Forbes, a világ egyik legjelentősebb üzleti magazinja. Gábossy Ákos működteti ugyanis az Egyesült Államok legnagyobb szabadulószoba-hálózatát.

A fiatal üzletember elmondta a lapnak, hogy 17 évesen volt először Amerikában cserediákként, és a vendéglátó család elvitte egy Chuck E. Cheese-be. Az amerikai lánc a pizzériát ötvözi a játszóházzal és a gyerekeknek szánt kaszinóval. Gábossy Ákos szerint ez inspiráló volt számára.

Miután hazajött, az egyetem után egy banknál kezdett dolgozni, ahol szórakoztatóipari befektetők projektjeit vezette. Egy év után úgy döntött, saját vállalkozást indít, így 2014-ben megalapította a PanIQ Escape Roomot, mivel már akkor is népszerűek voltak a szabadulószobák. Nem sokkal később az Egyesült Államokban, Hollywoodban is bejegyezte a cégét.

Most már franchise-rendszerben működnek a szabadulószobák, van termük többek közt San Franciscóban, Dallasban, Miamiban, New Yorkban, de még a Bahamákon is.

Gábossy Ákos azt is mondta a Forbes-nak, hogy az ő szabadulószobáik azért jók, mert jobb a technológia és speciális effektekkel dolgoznak. Egy szoba kiépítése egyébként akár 250-350 ezer dollárba is kerülhet a franchise-partner számára.

A lap azt írja, hogy a Budapestről dolgozó üzletember cégébe az állami Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. szállt be 850 ezer dollárral, most pedig amerikai befektetőket keres további 5-10 millió dolláros befektetésre, és az a célja, hogy a Las Vegasban, a Stripen is nyithasson egy szabadulószobát, övé legyen az első.

(Forrás: szeretlekmagyarország.hu / fotó: pixabay.com)