Jump to content

5 tipp felfedezőknek! – Eldugott látnivalók Esztergom környékén

2022. 08. 31. 15:17

Kivennél néhány nap szabit, hogy barlangtúrával, mesébe illő fahidakkal, illetve a Dunakanyar panorámájával színesítsd a hétvégét? Ha igazi kalandor-típus vagy, az alábbi eldugott látnivalók Esztergom környékén garantáltan nem okoznak majd csalódást!

Eldugott látnivalók Esztergom környékén – Vigyázz, kész, rajt!

Kapd a hátadra a hátizsákod, vedd fel a túrabakancsod, és tedd tökéletessé a pihenést aktív programokkal Esztergom közelében!

Strázsa-hegyi-barlang – Barlangtúra Esztergom határában

Az eldugott látnivalók Esztergom környékén számos különleges természeti kinccsel várnak, az egyik legizgalmasabb látnivaló a Strázsa-hegyi-barlang, ami a Nagy-Strázsa-hegy délnyugati részén, Esztergom területén található.

A barlang a Dunakanyar egyik fokozottan védett természeti kincse, mindössze 40 méterre fekszik a Sátorkőpusztai-barlangtól. Egy része szabadon is látogatható, de részt vehetsz szervezett barlangtúrán is.

Dédai-tó – A Mi kis falunk legendás esztergomi tava

Bár sokan azt hiszik, hogy a Mi kis falunk című sorozat legendás forgatási helyszíne Pilisszentlélek területén található, valójában a Dédai-tó az esztergomi Búbánatvölgyben fekszik.

A tó környékén büfé, bográcsozóhely, padok és asztalok várják a kirándulókat, emellett természetesen horgászni is lehet a vízparton. Hétvégén érdemes korán érkezni, mert az eldugott látnivaló Esztergom környékén a sorozat rajongói körében népszerű szelfi-helyszín.

Dömösi prépostsági romok – Dömös rejtett látnivalója

A dömösi prépostsági romok népszerűsége töretlen, a Dunakanyar egyik legizgalmasabb látnivalója évről-évre egyre több látogatót vonz a településre. A romok felkeresését érdemes összekötni egy túrával a Rám-szakadékban, ám érdemes tudni, hogy a szakadék nem gyermekbarát kirándulóhely.

Dera-szurdok – Kalandos szurdokvölgy Pilisszentkereszt berkeiben

Az eldugott látnivalók Esztergom közelében bővelkednek a kalandos élményekben, a Pilisszentkereszt déli határától induló Dera-szurdok minden korosztály számára tartogat izgalmakat.

A szurdok fahídjai, a sziklaformák és a mesebeli ösvények miatt a terület bakancslistás kirándulóhely, a távot oda-vissza akár 1-1,5 óra alatt megtehetjük, így akár kisebb, 4-5 éves gyerekekkel is érdemes útnak indulni.

Spartacus-ösvény – Pilisszentlászlói túra dunai panorámával

A Spartacus-ösvény a Visegrádi-hegység egyik legszebb túraútja, a látványos, keskeny ösvény Pilisszentlászló és Visegrád között kihívásokkal és mesés kilátással várja a kirándulókat.

A Spartacus-ösvény szikláinál a napkelte és a napnyugta látványa éppen olyan hangulatos, mint egy piknikezés a barátokkal. Kár lenne kihagyni!

Forrás: szallas.hu.

 

(Forrás: legjobbitthon.co.hu;szallas.hu | Kép: pixabay.com)