Jump to content

Így éld túl a téli rosszkedvet

2018. 12. 24. 02:06
A folyamatos sötétség és a hideg könnyen elveszik az életkedvünket.
 

A depresszióra és szorongásra hajlamos emberek jól tudják, hogy a tél bizony válságos időszak. A rövid nappaloknak köszönhetően könnyen úrrá lesz rajtunk a levertség érzete, és ilyenkor még a lakást sincs kedvünk elhagyni. Éppen ezért gyűjtöttünk most össze 5 apró tippet, ami segíthet, hogy túléld ezt a válságos időszakot.

1. Laza, minőségi programok a barátaiddal

Nem kell túlzásokba esni: egy közös társasjátékhoz vagy főzéshez ki sem kell mozdulnod a négy fal közül, de máris bearanyozhatod picit az unalmas hétköznapokat.

2. Utazz el egy meleg helyre

Nem véletlen, hogy az északi országokban terápia részeként is javasolják az utazást. A meleg idő és a napfény segít a boldogsághormon termelésében, így érdemes legalább 3-4 napot eltöltened egy közeli tengerparton. Szintén emellett szól, hogy a téli hónapokban olcsóbban foglalhatsz repjegyet, hiszen ez bőven kiesik a szezonból.

3. Én-idő

Ha depresszióra hajlamos vagy, fontos, hogy a téli hónapokban még több időt szánj magadra az átlagosnál. Egy pillanatra se érezz bűntudatot emiatt: nyugodtan fordítsd befelé a figyelmed, meditálj, végezd el a beautyrutinod.

4. Rendezd át a szobád!

Talán nem is gondolnád, milyen szinten meghatározza a környezeted atmoszférája a lelkiállapotod. Tervezd újra a szobád hangulatát: szerezz új díszeket, vásárolj új függönyt, vagy végezd el a téli nagytakarítást. Hidd el, a lakberendezés meditatív program.

5. Önkénteskedj

Csalj mosolyt mások arcára, hogy megérthesd, milyen sokat jelent egy apró gesztus, és hogy valójában milyen szerencsés vagy, hogy mindened megadatott az életben.

(Forrás: szeretlekmagyarország.hu / fotó: pixabay.com)